Αννίτα: Ως θεματοφύλακας της ενότητας, έχω καταλήξει στην απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα

Screenshot

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από τις εσωκομματικές διαδικασίες του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις προεδρικές εκλογές του 2028.

Αυτούσια η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου:

“Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας την οποία είχα ανακοινώσει και το πρωί στο Εκτελεστικό Γραφείο, συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον κ. Γιώργο Παμπορίδη, ο οποίος άλλωστε είχε εισηγηθεί να γίνει μια τέτοια συνάντηση.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, επαναλαμβάνω, πρέπει να έχει τον δικό του υποψήφιο και να πορευθεί ενωμένος προς τις προεδρικές εκλογές.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες της Παράταξης θα τηρηθούν και η ετυμηγορία των μελών θα είναι σεβαστή.

Τις τελευταίες μέρες μιλώ συνεχώς με τον κόσμο μας. Εισπράττω και κατανοώ την ανησυχία και την αγωνία τους για τον κίνδυνο να διχαστούμε ξανά. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το κόμμα μας αλλά και για τον τόπο. Θα είχε επίσης αρνητικά αποτελέσματα στην τελική μας προσπάθεια.

Είναι πρωτίστως δική μου ευθύνη ως Πρόεδρος να μην το επιτρέψω. Να διασφαλίσω τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο οποίος είναι πάνω από πρόσωπα. Για μένα προέχει η ενότητα και η συνοχή της Παράταξής μας.

Ως εκ τούτου, ως θεματοφύλακας της ενότητας, έχω καταλήξει στην απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα για διεκδίκηση του χρίσματος.

Και έχω ήδη ενημερώσει τους δύο συναγωνιστές μου.

Πολιτεύομαι πάντοτε με καθαρότητα και ειλικρίνεια και έτσι θα συνεχίσω.”