Φοιτητές: “Λαμιώτες ξυπνήστε κλείνουν το πανεπιστήμιο!”

Την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς, κάποιοι έβαζαν λουκέτο στο Πανεπιστήμιο της Ρούμελης – Στη συνεδρίαση δεν ακούστηκε ούτε μια κουβέντα !!!!
Ευτυχώς την κατάσταση σώζει το ΤΕΙ που ουσιαστικά βγαίνει ενισχυμένο από το σχέδιο “Αθηνά”.

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και η Πανεπιστημιούπολη, που υπόσχονταν στους Λαμιώτες και τους Στερεοελλαδίτες οι ντόπιοι “πολιτικάντηδες”, είναι πλέον παρελθόν, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του περίφημου σχεδίου “ΑΘΗΝΑ”, που έγινε σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο “Αθηνά” το τμήμα της Λαμίας πάει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το τμήμα της Λιβαδειάς, απορροφάται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Παρά το ότι το σχέδιο ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό και οι φοιτητές φώναζαν “Λαμιώτες ξυπνήστε κλείνουν το Πανεπιστήμιο” , εμείς κοιμόμασταν τον “ύπνο του δικαίου” .

Σιγά – σιγά λοιπόν γινόμαστε επαρχία της Θεσσαλίας και δεν ανοίγει “ρουθούνι”. Ο σοφός λαός μας λέει: ” Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται”.

Ενισχυμένο το ΤΕΙ Λαμίας – Τι δηλώνει στο LR o πρόεδρος του ΤΕΙ Σταύρος Καρκάνης

Σύμφωνα με το σχέδιο “Αθηνά” το ΤΕΙ Λαμίας ενισχύεται με δύο νέα τμήματα. Το ένα έρχεται από το ΤΕΙ Χαλκίδας και το άλλο από το ΤΕΙ Λάρισας.

Υπάρχει επίσης ακόμη μια αλλαγή. Το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης που είναι στην Άμφισσα μετακινείται στην Θήβα, ωστόσο αναπληρώνεται με ένα άλλο καινούργιο τμήμα που ιδρύεται στην Άμφισσα.

Το νέο ΤΕΙ είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους…” είπε στο LamiaReport ο Σταύρος Καρκάνης,ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη.

<<Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του προτεινόμενου, από το Υπουργείο Παιδείας, σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης «Σχέδιο Αθηνά», το ΤΕΙ Λαμίας αναβαθμίζεται και αποτελεί τον πόλο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα.

Το νέο ΤΕΙ Στερεάς αποτελεί την πρόταση την οποία είχε από το 2010 οραματιστεί σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Λαμίας. Σήμερα, η πολιτεία αναγνωρίζει τις προσπάθειες όλων μας.

Το ΤΕΙ Στερεάς όπως προδιαγράφεται θα είναι ένα μεγάλο Ίδρυμα Τεχνολογικής εκπαίδευσης, με νέους στόχους, όραμα και με προσέλκυση Τμημάτων από το ΤΕΙ Χαλκίδας αλλά και από το ΤΕΙ Λάρισας.

Το μέλλον του νέου Ιδρύματος απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό με κύριους άξονες την ανάπτυξη, την προσφορά υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στους φοιτητές του, την ευθυγράμμιση με τους στόχους των τοπικών κοινωνιών αλλά και την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων όλων των μελών (ΕΠ, ΕΤΠ, υπαλλήλων), έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον για το οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι.

Με νηφαλιότητα, συνεργασία, αξιοπρέπεια και αντικειμενικότητα μπορούμε όλοι μαζί να υπηρετήσουμε τους παραπάνω στόχους για το νέο ΤΕΙ Στερεάς που δημιουργείται.

Κλείνοντας, θα ήθελα, ως Πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας, να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν το ΤΕΙ Λαμίας στην πορεία του, είτε αυτοί είναι θεσμικοί φορείς του τόπου μας, είτε είναι εκπρόσωποί του τόπου μας στο κοινοβούλιο, είτε είναι μέλη της αυτοδιοίκησης, είτε είναι μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες της περιοχής μας, οι οποίοι καθημερινά αγωνιούσαν για το μέλλον του Ιδρύματός μας…>>, δήλωσε ο κ. Σταύρος Καρκάνης.

ΠΗΓΉ: LAMIA REPORT