8% αύξηση των εσόδων της Aegean για το 2015

Οπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015, που ανακοίνωσε η εταιρί τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €983εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2014. H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 15% και ανήλθε σε 11,6 εκ. επιβάτες, συνεχίζοντας τη δυναμική ανάπτυξης και κατά το δεύτερο έτος από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 6% σε €100,3 εκ., ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €68,4εκ, 15% χαμηλότερα σε σχέση με το 2014, λόγω της αύξησης των συντελεστών καθώς και του αναβαλλόμενου φόρου.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα προ χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων, αποσβέσεων και μισθώσεων διαμορφώθηκε στα €217,3εκ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη EBITDA[1] σε €111εκ., με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις να διαμορφωθούν σε €238εκ.στις 31.12.2015.

Στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση της επιβατική κίνησης ανήλθε σε 7% σε 5,6 εκ. επιβάτες, προερχόμενη από την προσφορά ακόμη χαμηλότερων ναύλων και τη σημαντική συνεισφορά της διερχόμενης κίνησης. Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 24% με την εταιρεία να μεταφέρει 6 εκ. επιβάτες

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:
«Το 2015, παρά τις αντίξοες συνθήκες, υλοποιήσαμε σημαντικές επενδύσεις σε ανάπτυξη δικτύου και νέου στόλου και η εταιρεία αναπτύχθηκε κατά 18% από πλευράς συνολικής παραγωγής σε χιλιομετρικούς επιβάτες, την ίδια περίοδο που η οικονομία της χώρας κατέγραψε ύφεση. Μέσα σε 2 έτη από την εξαγορά της Olympic Air το 2013 πετύχαμε συνολικά 40% αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού, ρυθμό πολλαπλάσιο της αύξησης των αεροπορικών αφίξεων στη χώρα. Παράλληλα παρουσιάσαμε νέα προϊόντα για οικογένειες, αναβαθμίσαμε το πρόγραμμα πιστότητας αλλά και το επίπεδο των ηλεκτρονικών μας υπηρεσιών. Καταφέραμε με τις υπηρεσίες μας αλλά και με χαμηλότερους ναύλους να σημειώσουμε αύξηση της επιβατικής κίνησης και στις αγορές εσωτερικού όπου αντιμετωπίζουμε νέο και ισχυρό ανταγωνισμό. Έτσι τα οικονομικά μας αποτελέσματα βελτιώθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά.

Είναι προφανές ότι και το 2016 αποτελεί μια χρονιά με σημαντικές προκλήσεις ανταγωνισμού και κινδύνους από το ασταθές περιβάλλον. Παράλληλα όμως, περιμένουμε να ωριμάσουν οι προσπάθειες και επενδύσεις σε οργάνωση, ανάπτυξη και στόλο που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι θετικό ωστόσο, ότι σε αυτό το περιβάλλον, η ζήτηση για τη χώρα και ιδιαίτερα για την Αθήνα, τον κύριο κόμβο μας, διαφαίνεται ανθεκτική και ενισχυμένη από τους νέους προορισμούς και συνδέσεις που κυρίως εμείς, αλλά και άλλοι αναπτύσσουν».

Check Also

H Deutsche Bank προβλέπει ύφεση στις ΗΠΑ το 2023 και πτώση στη Wall Street της τάξης του 25%

Ύφεση στην αμερικανική οικονομία μέχρι τα μέσα του 2023 αναμένει η Deutsche Bank σύμφωνα με …

Γαλλία: Σε χαμηλό 4 εβδομάδων η τιμή ρεύματος… «Φουλάρουν» μηχανές τα πυρηνικά εργοστάσια

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχωρούν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, καθώς …