58 υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών εξιχνίασε η Αστυνομία από το 2009

Σωρεία υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να εξιχνίασε η Αστυνομία.

Πρόκειται για συνολικά 58 υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, από το 2009.

Η άκρη του νήματος για εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών, βρέθηκε μετά τη σύλληψη 40χρονου, στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, μετά από αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων στη Λευκωσία, κατά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2017, μέλη της Αστυνομίας έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή στη Λευκωσία. Γύρω στις 10.45μ.μ. της 27ης Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί είδαν τον 40χρονο, να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Αφού τον προσέγγισαν για έλεγχο, διαπίστωσαν ότι εναντίον του εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης από το 2009, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και να τον θέσουν υπό κράτηση.

Κατά τις ανακρίσεις που ακολούθησαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 40χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ενοχή για τη διάπραξη συνολικά 58 διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών, που διαπράχθηκαν από το 2009, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017. Πρόκειται για 42 υποθέσεις που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας, εννιά στην επαρχία Λάρνακας και εφτά στην επαρχία Αμμοχώστου.

Χθες 12 Οκτωβρίου 2017, όλες οι πιο πάνω υποθέσεις καταχωρήθηκαν για εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Το Δικαστήριο, παρέπεμψε τον 40χρονο σε δίκη, που θα αρχίσει στις 2 Νοεμβρίου 2017 και διέταξε όπως ο υπόδικος παραμείνει, μέχρι τότε, υπό κράτηση.

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …