Ζητούν από Ρώσους επίστρατους να πάρουν… ταμπόν πριν πάνε στο μέτωπο της Ουκρανίας (Video)

Τα προβλήματα στον εφοδιασμό των επίστρατων στη Ρωσία αποδεικνύει βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και αναδημοσιεύεται από διεθνή μέσα ενημέρωσης και στο οποίο φαίνεται να τους δίνονται οδηγίες να ζητήσουν… ταμπόν από τις γυναίκες και τις συντρόφους τους.

Στο βίντεο φαίνεται μια στρατιωτική γιατρός, σύμφωνα με την Telegraph, να δίνει οδηγίες σε Ρώσους που έχουν επιστρατευτεί μετά το διάγγελμα Πούτιν και να τους εξηγεί ότι θα πρέπει οι ίδιο να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την ιατρική κάλυψή τους.

«Ζητήστε από τις συζύγους και τις φίλες σας να σας δώσουν σερβιέτες. Τις φθηνότερες σερβιέτες και τα φθηνότερα ταμπόν. Ξέρετε όλοι τι κάνουμε με αυτά;» ακούγεται να ρωτάει η στρατωτική γιατρός με έναν από την ομάδα των επίστρατων να απαντά «για να σταματήσουμε την αιμορραγία;».

«Το βάζετε κατευθείαν στην πληγή από τη σφαίρα και το ταμπόν εξαπλώνεται και ασκεί πίεση. Τα ξέρω αυτά από την Τσετσενία. Δεν έχουμε πλέον αιμοστατικούς επιδέσμους στα φαρμακεία» προσθέτει η στρατιωτική γιατρός στο βίντεο το οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί στην πόλη Βόλγκογκραντ.

Σε άλλο βίντεο αξιωματικός ο οποίος απευθύνεται σε στρατιώτες ακούγεται να λέει ότι τον κάλεσαν από τις διακοπές του, ότι δεν έχει καμία ιδέα για την αποστολή τους ούτε και για τον εξοπλισμό τους συμπληρώνοντας ότι έχει και προβλήματα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την αντικατάσταση του επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας, στρατηγού Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, και αντικαταστάτης του ορίσθηκε ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, γνωστός και ως ο «χασάπης της Μαριούπολης».