ΑΚΕΛ για ΡΙΚ: Άλλο η ειδησεογραφία, άλλο η προπαγάνδα…

ΑΚΕΛ για απάντηση ΡΙΚ: Άλλο η ειδησεογραφία, άλλο η προπαγάνδα…

Αναγνωρίζουμε ότι το ΡΙΚ εργάζεται με προσωπικό ασφαλείας κι αυτό μπορεί να οδηγεί σε λάθη. Σημειώνουμε όμως ότι τα «λάθη» που επισημαίνουμε δεν είναι φαινόμενο της περιόδου του κορωνοϊού, αλλά ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Και κυρίως, αυτά τα «λάθη» γίνονται σε βάρος του ΑΚΕΛ. Επομένως, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η δυσμενής διάκριση σε βάρος του ΑΚΕΛ συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι το ΡΙΚ εργάζεται με προσωπικό ασφαλείας.

Ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση δεν πρέπει να τυγχάνουν προβολής. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι στις συνθήκες που διερχόμαστε υπάρχει ανάγκη για προβολή και επεξήγηση των αποφάσεων και των μέτρων που λαμβάνονται. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το να μην προβάλλονται οι θέσεις της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε και η προβολή των θέσεων της κυβέρνησης σημαίνει να συναντά «τυχαία» το ΡΙΚ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους δρόμους της Λεμεσού και να κάνει ρεπορτάζ.

Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα τι εννοούμε ότι το ΡΙΚ κάνει προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Άλλο η ειδησεογραφία, άλλο η προπαγάνδα.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να απαιτεί από το ΡΙΚ να εκπληρώνει την αποστολή του ως δημόσιος οργανισμός που συντηρείται από τους φορολογούμενους πολίτες. Θα συνεχίσει να απαιτεί αμεροληψία, αντικειμενικότητα και σωστή ενημέρωση.

 

Check Also

Καταζητείται ο 28χρονος Μαρίνος για την υπόθεση των 72 κιλών κάνναβης

Share Twitter Καταζητείται ο 28χρονος Μαρίνος για την υπόθεση των 72 κιλών κάνναβης Η Αστυνομία …

ΑΚΕΛ για εξαγγελία μέτρων: Επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχαν εργαλεία χρηματοδότησης και η κυβέρνηση αρνούνταν να χρησιμοποιήσει

Share Twitter Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το κυβερνητικό πακέτο για την …