Οι φοροφυγάδες της Βουλής

Στο στόχαστρο των ελληνικών δικαστικών αρχών φαίνεται να μπαίνει επιτέλους η σκανδαλώδης διαφθορά πολιτικών προσώπων που επι χρόνια μαστίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Η περίφημη λίστα του ΣΔΟΕ με τα 36 ονόματα ελλήνων πολιτικών που κατηγορούνται για παράνομο πλουτισμό, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διέρευσε στον τόπο, έκανε πολλούς να χαμογελάσουν.

Το ερώτημα όμως είναι εαν οι δικαστικές αρχές θα καταφέρουν να δράσουν έως το τέλος ανεξάρτητα και να αποδόσουν ευθύνες σε όλους αυτούς που χρησιμοποίησαν ξεδιάντροπα, κρατικό χρήμα για να καλύψουν τις φιλοδοξίες τους.
Βαγγέλης Μειμαράκης, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης ελέγχονται εδώ και μήνες απο την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου μετά τη μήνυση που κατέθεσε στις αρχές του 2012 ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός για “κομπίνα δισεκατομμυρίων”.
Ο φάκελος με τα στοιχεία είχε φτάσει και στη ελληνική Βουλή απο τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου είχε στείλει αναφορά στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ενημερώνοντας τον για την έρενα του ΣΔΟΕ σε πολιτικά πρόσωπα. Ο Ιωσήφ Λιβανός είχε προσωπικά ενημερώσει και τον Αντώνη Σαμαρά ενω σχετκή επιστολή είχε φτάσει και στον “ενδιαφερόμενο” πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκη. Την εποχή που οι φυλακές γέμιζαν με φοροφυγάδες και τα ονόματα τους δημοσιεύονταν επίσημα απο το υπουργείο Οικονομικών το ελληνικό κοινοβούλιο “προστάτευε” τους δικούς του φοροφυγάδες.