Χάσικος: «Επιμένω στο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ό,τι έκανα, το έκανα καλόπιστα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προέβη σήμερα σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για το θέμα της αντιπαράθεσής του με τον Γενικό Ελεγκτή, σε ό,τι αφορά στο κατά πόσο προκύπτει ή όχι θέμα ασυμβιβάστου από το γεγονός ότι εταιρεία της οποίας είναι μέτοχος ενοικιάζει χώρους στην Πολιτική Αεροπορία. Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σήμερα συνεδριάζει γι’ αυτό το θέμα η αρμόδια Επιτροπή Ασυμβιβάστου και ερωτηθείς κατά πόσο έχει να δηλώσει οτιδήποτε, ο κ. Υπουργός είπε:

«Δεν έχω κληθεί,ακόμη, ενώπιον της Επιτροπής. Πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες ότι θα συνεδριάσει σήμερα σε σχέση με το ενδεχόμενο ύπαρξης ασυμβιβάστου από μέρους του Υπουργού. Διάβασα, επίσης, σε εφημερίδα, δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος λέγει: ‘Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις’. Αυτή η δήλωση με ικανοποιεί πλήρως. Δηλαδή, η συνεδρία της Επιτροπής και η λήψη απόφασης δεν θα είναι συνέχεια της δίκης και της καταδίκης μου από τον Γενικό Ελεγκτή.

Έχω διορίσει δικηγόρο μου τον κ. Αλέκο Μαρκίδη, ο οποίος θα με εκπροσωπήσει άμα και όταν κληθούμε. Επιμένω στο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ό,τι έκανα, το έκανα καλόπιστα. Και, άρα, με σεβασμό απέναντι στους θεσμούς και στις αποφάσεις τους, αναμένω ότι θα κληθώ να παραστώ εκεί στην Επιτροπή».

Ακολούθως, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι «ο κόσμος και η αρθρογραφία είναι διχασμένοι σε αυτό το θέμα», ο κ. Χάσικος δήλωσε: «Ίσως γιατί, ενδεχομένως, να μην έχει ξανασυμβεί; Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα, ακούει, διαβάζει, παρακολουθεί. Γι’ αυτό υπάρχουν οι θεσμοί: εξετάζουν και αποφαίνονται. Υπομονή».