Φωκαίδης: Κατατίθεται στις 2/12 το νομοσχέδιο για τις προαγωγές στην Ε.Φ.

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, σε δηλώσεις στην Πάφο μετά το εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Χολετριών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ανέφερε ότι στις  2 Δεκεμβρίου κατατίθεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο, το οποίο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που χρονίζει πέραν των δέκα ετών και το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα στο φρόνημα και το ηθικό αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Φ..

Ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι αξιωματικοί στο βαθμό του Λοχαγού και του Ταγματάρχη κυρίως παραμένουν καθηλωμένοι για πέραν των δέκα χρόνων στον ίδιο βαθμό, τη στιγμή που οι συμμαθητές τους στις στρατιωτικές σχολές βρίσκονται μέχρι και δυο βαθμούς πιο ψηλά.

Ο κ.Φωκαϊδης ευχαρίστησε την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο οδεύει για ψήφιση στην ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή.

Διαμορφώνονται, συνέχισε, οι προϋποθέσεις προκειμένου να επιλυθεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ε.Φ.

Πρόσθεσε πως με την ίδια αποφασιστικότητα θα προωθηθούν τις επόμενες εβδομάδες και τα θέματα που αφορούν τους υπαξιωματικούς αλλά και θέματα των ΕΠΥ.