Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε απόψε 18 Οκτωβρίου 2016 με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ. Έντα Κέννι, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο Δουβλίνο.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδης συνόδευε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Κατά την άφιξη του στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Μεγάρου, στο οποίο έγραψε τα ακόλουθα:

«Εύχομαι αυτή η επίσημη επίσκεψη να ενισχύσει περαιτέρω τους ήδη εξαίρετους δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας προς όφελος των λαών μας, όπως και προς όφελος της ΕΕ στην οποίαν ανήκουμε και οι δύο. Είθε η συνεργασία μας, που είναι βασισμένη στη φιλία και τον αμοιβαίο σεβασμό, να συνεχίσει να ενισχύεται στο μέλλον».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας παρακάθισαν σε συνομιλίες που διήρκησαν περίπου μία ώρα.

Τις συνομιλίες απασχόλησαν θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, θέματα που άπτονται της ΕΕ, όπως το Brexit , το Μέλλον της Ευρώπης, το Προσφυγικό, καθώς και η κατάσταση στη Συρία.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας που θα μελετήσει τις συνέπειες της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.