31.000 παιδιά σε ιδρύματα λόγω κρίσης

Ανησυχητικά αυξανόμενη παρουσιάζεται η τάση εγκατάλειψης παιδιών, κάτω των τριών ετών, σε ιδρύματα πρώην κομμουνιστικών χωρών λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με τον μέχρι τώρα αριθμό να αγγίζει τις 31.000. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Unicef στο πλαίσιο της διάσκεψης του δικτύου Eurochild, που διεξάγεται στη Σόφια, περίπου 31.000 παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί σε ιδρύματα χωρών του πρώην σοβιετικού μπλοκ, με τη μεγαλύτερη τάση εγκατάλειψης να εντοπίζεται σε φτωχές χώρες όπως το Καζακστάν, ο Μόλδοβας και το Τατζικιστάν.

“Μια ανησυχητική τάση παρατηρείται απο το 2008 λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Γενικότερα ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα ή σε ανάδοχες οικογένειες παρουσιάζει την τάση να αυξάνεται”, ανακοίνωσε ο Ζαν-Κλόντ Λεγκράν, σύμβουλος της Unicef για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα ποσοστά εγκατάλειψης στην Βουλγαρία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 1/3 των παιδιών που εγκαταλείπονται σε ιδρύματα είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, με βάση στοιχεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “National Care of Children” ο αριθμός των παιδιών κάτω των τριών ετών, που έχουν εγκαταλειφθεί σε ιδρύματα της Βουλγαρίας ανήλθε το 2011, σε 2.509.

Check Also

HΠΑ: 30χρονη Ουκρανή έκανε σεξ με τον πιο γνωστό δωρητή σπέρματος στον κόσμο – «Ήμουν απεγνωσμένη»

Μια μητέρα παραδέχτηκε ότι ήταν τόσο ανυπόμονη να αποκτήσει ένα παιδί, που κυνηγούσε τον «διάσημο» …

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα βοήθεια προς την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σήμερα την παροχή νέας βοήθειας προς την Ουκρανία προκειμένου να τη …