31 καταγγελίες πολιτών και 4 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων covid

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Κυριακής μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 3.499 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 31 καταγγελίες πολιτών και 4 υπεύθυνων υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.493 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 7 καταγγελίες πολιτών και 1 υποστατικού, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 205 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 704 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 288 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 571 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 10 καταγγελίες πολιτών και 1 υποστατικού, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 51 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 168 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Από τους 3.499 ελέγχους, οι 19 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με το υποστατικό στη Λευκωσία, από έλεγχο φάνηκε ότι ο υπεύθυνος δεν είχε safepass και του επιβλήθηκε €1.000 πρόστιμο.

Αναφορικά με τα υποστατικά στη Λάρνακα, φάνηκε από έλεγχο ότι και στα δύο υποστατικά υπάλληλος ήταν χωρίς μάσκα, με αποτέλεσμα να επιβληθούν και στα δύο από €500 πρόστιμο.

Στην Αμμόχωστο, το ένα υποστατικό από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πελάτες χόρευαν και του επιβλήθηκε €3.000 πρόστιμο.

Check Also

24 καταγγελίες πολιτών και τριών υποστατικών για παραβίαση των μέτρων

Σε 24 καταγγελίες πολιτών και υπεύθυνων τριών υποστατικών προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, στο …

Θανατηφόρο τροχαίο – Πάφος: «Οι επιβαίνοντες στα οχήματα φέρονται να μην έφεραν ζώνη»

«Σύμφωνα με τις προκαταρτικές εξετάσεις, οι επιβαίνοντες στα δύο οχήματα φέρονται να μην έφεραν προστατευτική …