Μαρκίδης: Κυβέρνηση και Βουλή να τα βρουν για το ωράριο

Μετά και τη σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο δικηγόρος και πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε τη Βουλή στην υπόθεση του ωραρίου των καταστημάτων, διατύπωσε τη  θέση ότι Κυβέρνηση και Βουλή πρέπει να συνεργαστούν για επίλυση του ζητήματος που αφορά τη ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκίδη, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περιορισμοί σε ό,τι αφορά το ωράριο των καταστημάτων.

«Η κατάσταση θέλει πολλή μελέτη και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή, αμέσως μετά την απόφαση να προσδιορίσω τι μπορεί να γίνει και τι δεν μπορεί να γίνει», είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ανακοίνωση από το Ανώτατο της απόφασής του.

«Το καλύτερο απ` όλα είναι να βρει τρόπο η Βουλή να εξηγηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη γνώμη μου», σημείωσε ο κ. Μαρκίδης.

Κληθείς να εξηγήσει με βάση ποία ημερομηνία η πλειοψηφία των Δικαστών έκρινε εκπρόθεσμη την προσφυγή της Κυβέρνησης, είπε ότι «από την ημέρα που αφαιρέθηκε η εξουσία της Υπουργού Εργασίας να εκδίδει διατάγματα κι αντικαταστάθηκε με εξουσία του Υπουργικού Συμβουλίου να εκδίδει Κανονισμούς , οι οποίοι υποχρεωτικά υπόκεινται σε τροποποίηση ή έγκριση από τη Βουλή. Εκεί προέκυψε η σύγκρουση της εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και μία επικουρική άποψη της πλειοψηφίας πάλι ότι εφόσον οι ίδιοι απορριφθέντες κανονισμοί είχαν κατατεθεί προηγουμένως τον περασμένο Μάιο και είχαν απορριφθεί, είναι από την απόρριψη τότε, που μπορεί κάποιος να πει ότι άρχισε μια προθεσμία».

Ερωτηθείς τι θα ισχύει τώρα, ο κ. Μαρκίδης είπε πως «αυτή τη στιγμή, όπως είναι δεν υπάρχει περιορισμός, δεν υπάρχει διάταγμα, δεν υπάρχουν Κανονισμοί και άρα περίπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».