Η Κριστίν Λαγκάρντ επανεξελέγη για νέα 5ετή θητεία επικεφαλής του ΔΝΤ 

Για δεύτερη συνεχόμενη 5ετή θητεία η Κριστίν Λαγκάνρτ επανεξελέγη ως Επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξήρε την «ισχυρή και σοφή ηγεσία» της κατά την πρώτη πενταετία, όπως δήλωσε ο Aleksei Mozhin, μέλος του ΔΣ του Ταμείου.

«Εν μέσω μιας ταραγμένης περιόδου για την παγκόσμια οικονομία, η κ. Λαγκάρντ ενίσχυσε την ικανότητα του Ταμείου να στηρίξει τα μέλη της μέσω παροχής συμβουλών πολιτικής, ανάπτυξης ικανοτήτων και χρηματοδότησης» προστίθεται.

Η 60χρονη πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η οποία δεν είχε ανθυποψήφιο για τη θέση, είχε αντικαταστήσει τον συμπατριώτη της, Dominique Strauss-Kahn, όταν αυτός είχε παραιτηθεί από τη θέση του Επικεφαλής του ΔΝΤ το 2011, λόγω σκανδάλου.

Από την πλευρά της η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ευτυχής, αποδεχόμενη τη δεύτερη θητεία της στο ΔΝΤ.

«Κατά τα πέντε προηγούμενα έτη, το ΔΝΤ προσάρμοσε και ενίσχυσε την ικανότητά του να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μελών του και είναι καλά προετοιμασμένο για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος» είπε.

Ανέφερε τέλος ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο στον ουσιώδη ρόλο του για τη διασφάλιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μέσω της διεθνούς συνεργασίας, κατέληξε.