Χριστοδουλίδης: Απογοήτευση για την διαρροή εγγράφων από το Εθνικό συμβούλιο

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου  κ. Νίκου Χριστοδουλίδη

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να εκφράσει την έντονη απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ελάχιστες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου και ενώ είχε προηγηθεί σχετική συζήτηση και ειδικές συστάσεις, με όλους τους συμμετέχοντες μάλιστα να καταδικάζουν το φαινόμενο διαρροής εγγράφων, το έγγραφο που τους δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Είναι πολύ λυπηρό να διαπιστώνεται για άλλη μια φορά η αδυναμία τήρησης του απορρήτου και σεβασμού της αρχής της εμπιστευτικότητας. Είναι απορίας άξιον σε τι πραγματικά αποσκοπούν ορισμένοι μέσα από τέτοιες πρακτικές που πλήττουν όχι μόνο την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και τη διαπραγματευτική της ισχύ.

Με αφορμή τη σημερινή εξέλιξη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να επανεξετάσει το θέμα παροχής εγγράφων στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, και αντ’ αυτού να συνεχιστεί η υφιστάμενη τακτική, βάσει της οποίας τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου μπορούν να μεταβαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο και επί τόπου να μελετούν όλα τα σχετικά έγγραφα.