Καζακστάν: Η πολυκατοικία με τη τη δική της πίστα για … σκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πολυκατοικία The House Slalom Project στο Αλμάτι του Καζακστάν, οι ένοικοι θα μπορούν να κατεβαίνουν από τα διαμερίσματά τους όχι μόνο χρησιμοποιώντας το ασανσέρ ή τις σκάλες αλλά και κάνοντας σκι! Απίστευτο κι όμως αληθινό αφού στην ταράτσα του κτιρίου θα δημιουργηθεί μια πίστα σκι…350 μέτρων

Χάρη στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, το Καζακστάν και ιδίως η πρωτεύουσά του Αστάνα, εξελίσσονται σε ένα από τα πιο hot σημεία για τους αρχιτέκτονες όλου του κόσμου. Τα κτίρια που κατασκευάζονται ή σχεδιάζονται για να κατασκευαστούν εκεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, και πολλές φορές ξεπερνούν σε ευρηματικότητα πολλά σχέδια από μεγάλες πόλεις της Δύσης.

Capture

Η μακρά χειμερινή περίοδο της περιοχής (από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο) και το πολύ χιόνι που πέφτει εκεί δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές και αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν ένα μίνι χιονοδρομικό κέντρο από την ταράτσα που θα προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή διασκέδασης.

Το κτίριο ήταν μέσα στην λίστα των βραβείων στο φετινό Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στην Σιγκαπούρη, και κέρδισε το ενδιαφέρον δεκάδων αρχιτεκτόνων σε όλο τον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=_IODXGKA008