Εκλογές τον Μάρτιο προέβλεψε ο Κουβέλης

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Προέβλεψε μάλιστα ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη.«Οι εκλογές θα γίνουν όπως φαίνεται το μήνα Μάρτιο, από τη μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Σε ερώτηση για το εάν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε: «Συζητώ με τους πάντες, στο βαθμό που η συζήτηση αυτή έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο».«Η καλύτερη συζήτηση θα μπορούσε να γίνει με τον τρόπο που προτείνει η ΔΗΜΑΡ, με τον τρόπο που προτείνω εγώ, δηλαδή στο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών».

 
Στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι οι αντιπαραθέσεις των κομμάτων είναι αποδεκτές στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, πρέπει όμως να μείνουν στην άκρη και να αναζητηθεί κοινός τόπος για τη διαπραγμάτευση του χρέους.«Χαίρομαι που ακούω για συνεννόηση παρά τις διαφορές των κομμάτων, αλλά χρειάζεται και για τα εθνικά θέματα» απάντησε ο κ. Παπούλιας.«Αυτό υποστηρίζω, αυτό είπα και στονπρωθυπουργό και τον κ. Τσίπρα» πρόσθεσε.