22 μήνες φυλάκιση στον αντιπρόεδρο της κροατικής κυβέρνησης

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της κροατικής κυβέρνησης ο Ράντιμιρ Τσάτσιτς, μετά από την καταδίκη του σε 22 ηνες φυλάκισης στη Ουγγαρία,  για την εμπλοκή του σε τροχαίο δυστύχημα το 2010 που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

«Οι επιπτώσεις είναι ξεκάθαρες. Υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του υπουργού Οικονομίας και αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την τραγωδία στην Ουγγαρία που επηρέασε κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά επίσης εμένα και την οικογένειά μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τσάτσιτς.

Δικαστήριο της νοτιοδυτικής Ουγγαρίας είχε καταδικάσει σε πρώτο βαθμό τον προηγούμενο Ιούνιο τον Τσάτσιτς σε 15 μήνες φυλάκιση. Το εφετείο σήμερα όμως, αποφάσισε να επιβάλλει παρατείνει κατά επτά μήνες την ποινή του 62χρονου πρώην
αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Κροατίας.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το 2010 σε έναν ουγγρικό αυτοκινητόδρομο, 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Κροατία, όταν ο Τσάτσιτς δεν μείωσε την ταχύτητα με την οποία οδηγούσε το αυτοκίνητό του παρά τη βροχή και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το όχημα που βρισκόταν μπροστά του και να σκοτώσει δύο από τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Ο Τσάτσιτς  θα μεταφερθεί στη φυλακή μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όμως μπορεί να εκτίσει την ποινή του στη χώρα του,
σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Check Also

Με λουλούδια, προσευχές και 19 κανονιοβολισμούς, η Ιαπωνία απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον Σίνζο Άμπε

Με λουλούδια, προσευχές και 19 κανονιοβολισμούς, η Ιαπωνία απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό …

Μετά το φιάσκο για επιστράτευση ο Πούτιν στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Γεωργία

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγκάζεται να πάρει πιο δραστικές λύσεις μετά το φιάσκο της …