Αστυνομία: Προχωρά η υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων

Σε δηλώσεις ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα, στην οποία συμμετείχε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και αξιωματικοί του ΤΑΕ Αρχηγείου.

Η υπόθεση της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων που είχαν σταλεί στην Αναπληρώτρια Δημοτικό μηχανικό του Δήμου Πάφου Ανδρούλα Ευθυμίου, στο Δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος και στο δημοσιογράφο Κώστα Νάνο αναφορικά με την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας Aristo στην περιοχή Σκαλί, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Επίσης ανέφερε ότι στη σύσκεψη  συζητήθηκε εκτενώς η όλη υπόθεση και αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα τα οποία υπήρχαν και αποφασίστηκε ότι με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν δικαιολογούσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα.

«Δόθηκαν οδηγίες προς τους ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση και αποτάθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου το οποίο μετά από αίτηση της Αστυνομίας ενέκρινε και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του συγκεκριμένου προσώπου για τα ακόλουθα αδικήματα: Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, Γραπτές απειλές για φόνο, Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, Παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, Ενοχλητικά και απειλητικά μηνύματα και δημόσια βλάβη. Αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 1ης Ιουλίου 2014 και 28 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου στην Πάφο. Στη συνέχεια οι ανακριτές προχώρησαν στην σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου το οποίο οδηγήθηκε στην Αστυνομία, ανακρίθηκε σχετικά, και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου όπου ζητήθηκε η περαιτέρω κράτηση του», πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι αυτή η υπόθεση είναι σε προχωρημένο στάδιο έχοντας υπόψη ότι έγιναν αρκετές εξετάσεις, τελούσαν κάποια πρόσωπα υπό κράτηση τα οποία είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν γραπτώς στο παρόν στάδιο. «Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει – και αυτή είναι η προσπάθεια – να ολοκληρωθεί πλήρως η υπόθεση και όταν ολοκληρώσουμε και αυτή την πτυχή, την οποία έχουμε τώρα ενώπιον μας, δηλαδή αυτή την εξέλιξη, θα αποταθούμε και πάλι στη Νομική Υπηρεσία όπου θα συζητηθεί στην ολότητά της η μαρτυρία για την υπόθεση για να δοθούν οδηγίες ποια πρόσωπα θα κατηγορηθούν και για ποια ποινικά αδικήματα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν εξασφαλίστηκαν εντάλματα για έρευνες στο Δημαρχείο και στο σπίτι του κ. Βέργα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι παράλληλα με την έκδοση εντάλματος σύλληψης έγινε έρευνα με δικαστικό ένταλμα τόσο στην οικία και στο Δημαρχείο, «χωρίς ωστόσο να ανευρεθεί οτιδήποτε το ενοχοποιητικό από ότι μας έχουν ενημερώσει οι ανακριτές».

Σε παρατήρηση γιατί μία εβδομάδα μετά από την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνες στο Δημαρχείο και ενώ υπήρχε καθημερινά πληροφορία για πιθανή σύλληψη του συγκεκριμένου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι θα έπρεπε να αναλυθούν συγκεκριμένα δεδομένα για να μπορεί η Αστυνομία να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «εμείς δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση για καταστροφή στοιχείων ή άλλων τεκμηρίων«.

«Θα προχωρήσουμε να εξετάσουμε και αυτή την πτυχή με οτιδήποτε υπάρχει και βεβαίως μέσα σε αυτό το πλαίσιο αν κριθεί σκόπιμο θα κληθούν οποιαδήποτε πρόσωπα για να δώσουν κατάθεση. Όπως είπα και προηγουμένως στόχος είναι να τελειώσει η υπόθεση το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν κλιμάκιο ανακριτών θα μεταβεί στην Ελλάδα, ούτως ώστε να ληφθούν καταθέσεις από μάνατζερ τραγουδιστών οι οποίοι πρόσφατα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου οι οποίες φαίνεται να ήταν και υπό την αιγίδα του Δημάρχου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι δόθηκαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία προς την Αστυνομία όπως διερευνήσει το θέμα το οποίο είχε δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συναυλία του Σάκη Ρουβά που είχε γίνει τον Αύγουστο στην Πάφο.

«Η έρευνα αυτή θα γίνει από ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου και κλιμάκιο των ανακριτών βρίσκεται στην Πάφο έτσι ώστε να πάρει καταθέσεις πρώτα από τους επηρεαζόμενους που έχουν καταγγείλει το γεγονός. Θα ληφθούν σίγουρα μαρτυρίες προσώπων που γνωρίζουν κάποια γεγονότα, θα παραλειφθούν τεκμήρια τα οποία θα εξεταστούν, καθώς επίσης πρακτικά συνεδριάσεων έτσι ώστε να έχουμε κάποια εικόνα και ο προγραμματισμός που υπάρχει είναι σε αυτό το στάδιο να γίνει μια προκαταρκτική εξέταση για να δούμε τον όγκο του ανακριτικού έργου που υπάρχει, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και η έρευνα που γίνεται είναι για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα από οποιονδήποτε πρόσωπο”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα ζητήσουν εντάλματα για άρση τραπεζικών λογαριασμών, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των ανακρίσεων. «Είναι και αυτό το θέμα μέσα στις εξετάσεις που πιθανόν να γίνει. Είναι μια ξεχωριστή υπόθεση από την προηγούμενη υπόθεση που υπάρχει. Θα τηρείται ενήμερη η Νομική Υπηρεσία που έχει δώσει τις οδηγίες για να γίνει και αυτή η έρευνα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τι ανέφερε στους ανακριτές ο κ. Βέργας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι θα ακουστούν τα γεγονότα στο δικαστήριο και πρόσθεσε ότι του υποβλήθηκαν ερωτήσεις αλλά δεν έχει απαντήσει οτιδήποτε.

Σε παρατήρηση αν μέχρι στιγμής η καταγγελία που έχουν είναι μόνο για τη συναυλία που έγινε τον Αύγουστο ή αν υπάρχουν και για άλλες συναυλίες ή πεπραγμένα του Δήμου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι για τη συγκεκριμένη συναυλία.

«Τώρα, στην πορεία των ανακρίσεων γι` αυτή την υπόθεση αν προκύψει οτιδήποτε άλλο που αφορά άλλο θέμα που ίσως αφορά το Δημαρχείο είναι θέμα το οποίο θα το δούμε με τη Νομική Υπηρεσία στα πλαίσια της συνεργασίας που υπάρχει», κατέληξε.