21 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Το 1996 η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όρισε την 21η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης.

Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η ημερομηνία του εορτασμού επελέγη για να τιμήσει το Α Παγκόσμιο Φόρουμ Τηλεόρασης, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Νοεμβρίου 1996 στην Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του τότε γ.γ του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του κόσμου και συζήτησαν την αυξανόμενη σημασία της τηλεόρασης στον σύγχρονο κόσμο και τους πιθανούς τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε αυτόν τον τομέα.

Από την πρώτη της εμφάνιση, η τηλεόραση ήταν, είναι και θα είναι σε μια κατάσταση μόνιμης εξέλιξης και πλέον έχει περάσει στη φάση της έξυπνης ψηφιακής συσκευής.

Όταν οι πρώτες τηλεοπτικές εικόνες εμφανίστηκαν στις οθόνες στα τέλη του 19ου αιώνα, κανείς δεν ήξερε ακόμη πόσο γρήγορα θα εξαπλωνόταν η τηλεόραση και πως θα εξελιχθεί τόσο το περιεχόμενο, όσο και η τεχνολογία γύρω της. Σήμερα, μπορούμε πολύ εύκολα να «φέρουμε» όλο τον κόσμο στο σαλόνι μας με το πάτημα ενός κουμπιού και μάλιστα σε ανάλυση εικόνας 4K και με ήχο surround, κάτι που τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Ωστόσο, ένα μεγάλο άλμα επιτεύχθηκε στις 22 Αυγούστου 1931, όταν ο Manfred von Ardenne παρουσίασε την πρώτη πλήρως ηλεκτρονική τηλεόραση που μεταδόθηκε από ραδιοκύματα στην έκθεση ραδιοφώνου του Βερολίνου.

 

Check Also

Κινεζικό υποβρύχιο καταδύθηκε στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών στα 10.909 μέτρα

Share Twitter Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κανείς; Το κινεζικό βαθυσκάφος Fendouzhe έκανε ό,τι καλύτερο …

Ποιος μοιράζει τις ειδήσεις που διαβάζουν οι χρήστες του Facebook

Share Twitter Πόσες πολιτικές ειδήσεις βλέπουν στη ροή τους οι χρήστες στο Facebook και ποιός …