1,200 νεκροί σε Ινδία, Μπανγκλαντές και Νεπάλ από τις πλημμύρες

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν την Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ εξαιτίας του φαινομένου των μουσώνων.

Η Αστυνομία της Μουμπάις σε ανακοίνωση της σήμερα ανέφερε ότι  δύο νήπια είναι μεταξύ των τουλάχιστον έξι ανθρώπων που πνίγηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Η κυκλοφορία των τραίνων γίνεται με δυσκολία και πολλοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να περπατήσουν ως τις δουλειές τους στη Μουμπάι, όπου βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ινδίας αλλά και οι έδρες πολλών μεγάλων εταιρειών. Περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο παραμένουν κάτω από το νερό, καθώς στην πόλη έπεσε σε μία ημέρα όγκος βροχής που κανονικά καταγράφεται σε έναν μήνα. Εξάλλου πολλές εταιρείες έχουν φροντίσει να έχουν τρόφιμα και χώρο ξεκούρασης οι εργαζόμενοί τους που έχουν εγκλωβιστεί στα γραφεία τους.

Οι διεθνείς οργανώσεις αρωγής ανακοίνωσαν ότι πολλά χωριά στην Ινδία έχουν αποκοπεί εξαιτίας των πλημμύρων, με τους κατοίκους τους να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα και καθαρό νερό εδώ και ημέρες.

Η νότια Ασία είναι αντιμέτωπη με μεγάλες πλημμύρες συχνά την εποχή των μουσώνων, που διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο. Όμως φέτος οι αρχές επεσήμαναν ότι οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες που έχουν αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια.