1ο Φεστιβάλ Ειδικών Ολυμπιακών με μήνυμα, «Έλα στον Κόσμο μου»

1ο Φεστιβάλ Ειδικών Ολυμπιακών με μήνυμα, «Έλα στον Κόσμο μου»

Όμορφες και ανθρώπινες στιγμές, με παιγνίδι και διασκέδαση πέρασαν όσοι βρέθηκαν στο σημερινό 1ο Φεστιβάλ Ειδικών Ολυμπιακών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γήπεδο του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Η εκδήλωση, με κεντρικό μήνυμα «Έλα στον Κόσμο μου», συνδιοργανώθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών και τον Επίτροπο Εθελοντισμού. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για διάφορα θέματα που αγγίζουν τα άτομα με ειδικές ικανότητες, εστιάζοντας στην αξία της ενασχόλησής τους με τις αθλητικές δραστηριότητες.

Κατά την εκδήλωση, το κοινό και κυρίως τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις από σκύλους της Αστυνομίας, να ενημερωθούν και να δεχτούν συμβουλές από μέλη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης, της Τροχαίας Αρχηγείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, Σχολές και Ιδρύματα, αλλά και ενοποιημένους αγώνες ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή πρώην και νυν επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αθλητών των ειδικών ολυμπιακών και παιδιών από ποδοσφαιρικές ακαδημίες της επαρχίας Λευκωσίας.

Το παρόν του στην εκδήλωση έδωσε και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Στα μάτια των αθλητών αυτών βλέπουμε αγνούς μαχητές της ζωής, μικρούς καθημερινούς ήρωες, σύμβολα αγώνα, τόλμης, θάρρους και δύναμης, κυρίως εσωτερικής και ψυχικής. Μέσα από αυτά τα παιδιά φανερώνεται η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, η οποία σε συνδυασμό με το μεγαλείο του αθλητισμού, μπορούν να υπερπηδήσουν εμπόδια που από πολλούς θεωρούνται ανυπέρβλητα».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιαννάκης Γιαννάκη και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών κ. Λουκάς Κούσιος.

 

Check Also

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους Εντοπίστηκαν …

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών Αναφορικά με την απόφαση του …