Ώς ύποπτοι καλούνται στον εισαγγελέα Καπελέρης-Διώτης

Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούν για κατάθεση, οι οικονομικοί εισαγγελείς,  τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, την ερχόμενη εβδομάδα.Η έρευνα που διενεργείται απο τους δυο εισαγγελείς για τη μη αξιοποίηση της λίστας, έφερε στην επιφάνεια συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι οδήγησαν τους Πεπονή-Μουζακίτη να ζητήσουν την κατάθεση των δύο πρώην επιφαλής του ΣΔΟΕ, αφού άλλωστε η επίμαχη λίστα παρέμεινε στα συρτάρια σχεδόν δύο χρόνια, αν και αφορούσε καταθέσεις 1991 Ελλήνων στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, των οποίων η νομιμότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί.

Να σημειώσουμε ότι στην κατάθεση του ο κ. Διώτης τόνισε ότι το υλικό που του δόθηκε δεν αποτελούσε αποδεικτικό στοιχείο, εφόσον ήταν προιόν υποκλοπής και άρα μη αξιοποιήσιμο, ενώ ο κ. Καπελέρης φέρεται να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντινου, ελάχιστα ονόματα από τη λίστα με σκοπό να εντοπίσει το οικονομικό τους προφίλ.

Πάντως, οι οικονομικοί εισαγγελείς πριν από μερικές ημέρες, έδωσαν παραγγελία στο ΣΔΟΕ για την πλήρη διερεύνηση των επίμαχων καταθέσεων καθώς έκριναν ότι η λίστα είναι νόμιμη διότι παραδόθηκε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την Γαλλίδα ομόλογο του Κριστίν Λαγκάρντ.