Ώρα για εντατικοποίηση των δράσεων πριν από την υπογραφή του μνημονίου, λέει ο εκπρόσωπος του Νίκου Αναστασιάδη

«Τώρα είναι η ώρα, τεκμηριωμένα να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Κύπρου και να διαπραγματευτούμε πειστικά τα συμφέροντα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, ζητώντας εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών, στο δρόμο προς την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Βασική προϋπόθεση για την ανάληψη πρωτοβουλιών είναι η εγκατάλειψη της αντιπαραγωγικής εσωστρέφειας και της αχρείαστης προσπάθειας, είτε αυτοδικαίωσης είτε απόσεισης πολιτικών ευθυνών, είπε ο κ. Μητσόπουλος και χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών να ενημερώσει το Ολλανδικό κοινοβούλιο για καταρριφθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί εις βάρος της Κύπρου και να απαντηθούν οι ανησυχίες των εταίρων μας για την κυπριακή οικονομία.

Όλα τα κυπριακά κόμματα, είπε, διαθέτουν δεσμούς και σχέσεις με κοινοβουλευτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και σε διμερές επίπεδο. Αυτές τις σχέσεις, συνέχισε, πρέπει να αξιοποιήσουν αποφασιστικά, ούτως ώστε να καμφθούν οι αρνητικές τοποθετήσεις σημαντικών κομμάτων, σε αρκετά ευρωπαϊκά κοινοβούλια εναντίον της Κύπρου.

Σε ερώτηση για δημοσίευμα σε ιστοσελίδα σχετικά με δύο εταιρείες που σχετίζονται με το δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη και περίεργες – όπως αναφέρεται – επιχειρηματικές συναλλαγές, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι θα υπάρξει τεκμηριωμένη και πλήρης απάντηση, «όπως υπήρξε και την προηγούμενη φορά που το ίδιο θέμα, πριν από έναν ενάμιση περίπου μήνα, είχε διαρρεύσει από εκλογικό επιτελείο συγκεκριμένου επιτελείου».