Ώρα για … αισχροκέρδεια

Μία βόλτα για καφέ σε Λεμεσό και Λευκωσία στοιχίζει ακριβά. Αλλά καθαρίζει και την ήρα από το στάρι… Τους επαγγελματίες από όσους κυνηγούν την αισχροκέρδεια. Οι συνθήκες, πράγματι, την ευνοούν.

Σε εποχές οικονομικής κρίσης, οι επιτήδειοι παραμονεύουν. Το φαινόμενο δεν γεννήθηκε στην Κύπρο. Αναπτύσσεται, δυστυχώς, σε όλες τις υπό οικονομική παρακμή κοινωνίες,  που δεν μπορούν να θωρακιστούν με νόμους, να τους εφαρμόσουν και να προστατέψουν τους πολίτες.

Στις καφετέριες της Λεμεσού, τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν τιμές made in Paris… Καπουτσίνο έως 5,50 ευρώ, εσπρέσο έως 4,40, ο κυπριακός καφές έως 3,85 και ο φίλτρου ακόμα και 6,00 (!) ευρώ.

Οι έλεγχοι που δεν υπάρχουν, η ανοχή και οι κακοί επαγγελματίες, οδηγούν ολοταχώς στην αύξηση κρουσμάτων αισχροκέρδειας, αλλά και σε αρνητικές συνέπειες, μακροπρόθεσμα.

Οι καταναλωτές έχουν μνήμη… Κανείς δεν θα επέλεγε να πληρώσει δεύτερη φορά έναν καφέ «χρυσό».

Αλλά και οι τουρίστες, τους οποίους θέλει να προσελκύσει ο κυπριακός τουρισμός, δεν θα επέλεγαν δεύτερη φορά να επισκεφτούν μία χώρα που φανερά δείχνει ότι θέλει να κερδοσκοπήσει σε βάρος τους.