Ύποπτος για διάρρηξη ΣΠΕ εντοπίστηκε στην Ουκρανία – Παραδόθηκε στη Κύπρο

Ύποπτος για διάρρηξη ΣΠΕ εντοπίστηκε στην Ουκρανία – Παραδόθηκε στη Κύπρο

Στις Αρχές της Δημοκρατίας παραδόθηκε από τις Ουκρανικές Αρχές, βάσει Διεθνούς εντάλματος σύλληψης, 22χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί για τη διάπραξη διάρρηξης υποκαταστήματος Συνεργατικού Πιστωτικού Ιδρύματος, στην επαρχία Λεμεσού.

Ο 22χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ουκρανία, τον περασμένο Μάρτιο, αφού βάσει Διεθνούς εντάλματος, καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας.

Αφού οι Δικαστικές Αρχές της Ουκρανίας ενέκριναν το αίτημα των Κυπριακών Αρχών για έκδοση του υπόπτου στην Κύπρο, μέλη της Interpol Κιέβου, Ουκρανίας, συνόδευσαν χθες τον 22χρονο στην Κύπρο, όπου με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον παρέδωσαν σε μέλη της Αστυνομίας.

Το πρωί σήμερα ο 22χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για περίοδο τεσσάρων ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης διάρρηξης.

Η διάρρηξη διαπράχθηκε σε υποκατάστημα ΣΠΕ στην επαρχία Λεμεσού, λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, της 1ης Δεκεμβρίου, 2017, χωρίς ωστόσο να κλαπεί οτιδήποτε. Εναντίον του 22χρονου προέκυψε επιστημονική μαρτυρία κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τον Αστυνομικό Σταθμό Μονής.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Μονής συνεχίζει τις εξετάσεις.