“Όχι” της Ρωσίας σε νέο δάνειο προς την Κύπρο

Η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο, μεταδίδει το Stockwatch.

Την ίδια ώρα , ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Igor Shuvalov  δηλώνει ότι “πρέπει να είμαστε πολύ λιτοί αυτή τη στιγμή, πολύ συντηρητικοί» ,όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg , τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει το δάνειο € 2,5 δισ. που δόθηκε στην Κύπρο το 2011.

Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το τρένο από τη Kaluga για τη Μόσχα, είπε ότι η Ρωσία χρειάζεται «πιο εύκολο χρήμα για την ενίσχυση του εταιρικού δανεισμού αναφέροντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να παρέχει οικονομική βοήθεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς νακοιτάξει πρώτα τις δικές της ανάγκες.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει πιέσεις από άλλους πιστωτές της Κύπρου να συμμετέχει σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης, περιλαμβανομένης της δυνατότητας να διαγράψει μέρος του δανείου, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag στις 19 Ιανουαρίου. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία πρέπει να συμμετέχει σε ένα σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ.

«Δεν θα ήθελα να δώσουμε οποιαδήποτε χρήματα στην Κύπρο», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ,προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα της Κύπρου για ένα νέο δάνειο.