Όχι στο μονοπώλιο της Aegean

Πριν από λίγες μέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, είχε δηλώσει στα ΜΜΕ, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει τις Κυπριακές Αερογραμμές στην Aegean Airlines.

Απλά ενημερωτικά,  η Aegean Airlines είναι Ελληνική εταιρεία με Έλληνες και Κύπριους μετόχους. Δυστυχώς όμως έχει το μονοπώλιο σχεδόν σε όλο τον Ελληνικό εναέριο χώρο  και τώρα επιδιώκει να κυριαρχήσει και τους Κυπριακούς αιθέρες.

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον Εθνικό μας αερομεταφορέα, ο κόσμος είναι επιφυλακτικός στο να ταξιδέψει με τις Κυπριακές Αερογραμμές γιατί δεν ξέρει τι του ξημερώνει…. Αυτό όμως έχει δώσει ώθηση στην Aegean να έχει πολύ ψηλές τιμές στα εισητήρια αφού ξέρει ότι δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Αν η κυβέρνηση λοιπόν προσανατολίζεται προς αυτή τη κατεύθυνση ούτως ώστε η Aegean να εξαγοράσει τις Κυπριακές Αερογραμμές, καλό είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις γιατί τότε το μονοπώλιο της Aegean θα καταντήσει να είναι χειρότερο από ότι είναι τώρα. Οι τιμές των εισητηρίων θα διπλασιαστούν και όπως τώρα θα κοστίζει φθηνότερα να ταξιδέψεις στο Λονδίνο αντί στην Αθήνα. Και να μη ξεχνάμε τις χιλιάδες φοιτητές μας στην Ελλάδα.

Με την οικονομική κρίση που μαστίζει το τόπο μας δεν είναι καθόλου δίκαιο ο κόσμος να χρυσοπληρώνει για να ταξιδέψει στην Ελλάδα…

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ανταγωνισμός για να μειωθούν οι τιμές των εισητηρίων.

Εμείς λέμε όχι στο μονοπώλιο της Aegean.