“Όχι” στην κυβέρνηση τεχνοκρατών λέει το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα της Τυνησίας

“Παραμένουμε δεσμευμένοι στον σχηματισμό πολιτικής κυβέρνησης συνασπισμού που νομιμοποιείται από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2011 και θα είναι ανοικτή σε όσους έχουν σκοπό την πραγματοποίηση των στόχων της επανάστασης”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του κόμματος. “Η Συμβουλευτική Επιτροπή εκτιμά πως η πρωτοβουλία για τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παρούσας περιόδου”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει σήμερα τις διαπραγματεύσεις με τα πολιτικά κόμμα πάνω στην πρότασή του.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Τυνησίας, το Συμβουλευτικό Συμβούλιο του Ενάχντα συνεδρίασε το σαββατοκύριακο στο παραλιακό θέρετρο Χαμαμέτ, 60 χιλιόμετρα νότια της Τύνιδας, και ο Τζεμπαλί παραβρέθηκε σε ένα μέρος των συνομιλιών.

Ο Τζεμπαλί απείλησε να παραιτηθεί, αν η ιδέα του, την οποία στηρίζει η κοσμική αντιπολίτευση και η κοινή γνώμη, δεν γίνει αποδεκτή.

Στο μεταξύ, αρκετοί βουλευτές του κόμματος Κογκρέσο για την Δημοκρατία του προέδρου της χώρας Μονσέφ Μαρζούκι ανακοίνωσαν πως εγκαταλείπουν το κόμμα και, σύμφωνα με τα τυνησιακά μέσα ενημέρωσης, ο γενικός γραμματέας του κινήματος Μοχάμεντ Αμπου είναι έτοιμος να επισημοποιήσει την αποχώρησή του.