“Όχι” εργολάβων σε συμβιβαστική πρόταση της υπουργού Εργασίας – Άμεση λήξη της απεργίας των οικοδόμων, ζητούν οι εμποροβιομήχανοι

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην οικοδομική βιομηχανία. Οι εργολάβοι είπαν ξεκάθαρο «όχι» στη μεσολαβητική πρόταση της υπουργού Εργασίας για παράταση διάρκειας της συλλογικής σύμβασης μέχρι το 2014.

Την ίδια ώρα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου απευθύνει έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αναλογιστούν τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που προκαλούνται στην Οικονομία της Πάφου και να συμφωνήσουν τον άμεσο τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στην ανακοίνωση καλούνται οι Συνδικαλιστικές και Εργοδοτικές οργανώσεις να προσπαθήσουν για επίλυση της διαφοράς , καθώς «φρενάρουν» την προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας, με επίκεντρο τον Τουριστικό και Κατασκευαστικό Τομέα.

Παράλληλα, το ΕΒΕ Πάφου καταδικάζει  ακρότητες και αντιπαραθέσεις και καλεί σε προσπάθεια για κοινωνική συνοχή διαμηνύοντας σε όλους πως το δικαίωμα στην απεργία είναι εξίσου σημαντικό και ιερό με το δικαίωμα στην εργασία.