Όταν ο «εργατοπατέρας» Χατζηκωστής τιμούσε τον Βγενόπουλο!

Με απεργία διαρκείας απειλεί τώρα ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) Λοΐζος Χατζηκωστής, υπερασπιζόμενος με πάθος τα δίκαια, αναμφίβολα, αιτήματα των τραπεζοϋπαλλήλων που βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» χωρίς να ξέρουν τι θα τους φέρει η επόμενη ημέρα.

Μιλώντας με συνδικαλιστικό πάθος ενώπιον περίπου 8.000 διαδηλωτών ο πρόεδρος της ΕΤΥΚ, τόνισε ότι ο αγώνας τώρα ξεκινά και είναι – όπως είπε – αγώνας για την προάσπιση των θέσεων εργασίας  και των ανθρώπινων δικαιωμάτων των πολιτών της Κύπρου.  Ο  δίκαιος αυτός αγώνας – όπως προειδοποίησε ο Λ. Χατζηκωστής – δεν θα σταματήσει και εάν δεν ληφθούν υπόψη οι θέσεις των εργαζομένων, τότε η ΕΤΥΚ θα προχωρήσει ακόμη και σε απεργία διαρκείας.

Σωστή η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΤΥΚ και σίγουρα αυτή θα πρέπει να είναι η αποστολή του κάθε συνδικαλιστή. Να προασπίζει τις θέσεις εργασίας και να περιφρουρεί με τη δράση του τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μόνο που ο συνδικαλιστικός οίστρος για τον  «εργατοπατέρα»  Λ. Χατζηκωστή μάλλον ήρθε λίγο όψιμα. Είχαν προηγηθεί οι φιέστες απείρου κάλους και οι δεξιώσεις προς τιμή του Ανδρέα Βγενόπουλου που διοργάνωσε η ΕΤΥΚ και η Ένωση Εργαζομένων της Marfin Egnatia Bank.

Η εκδήλωση για την «προσφορά» του Ανδρέα Βγενόπουλου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου  του 2011 και οι διοικήσεις των δύο συνδικάτων τίμησαν τον αποχωρούντα, τότε, πρόεδρο «για την εποικοδομητική συνεργασία του με τις οργανώσεις του τραπεζικού ομίλου».

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση – πρόσκληση που είχε εκδώσει τότε η ΕΤΥΚ «η Marfin Popular Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Κύπρο που λειτουργεί στο πλαίσιο του θεσμού της Επιτροπής Αξιοκρατίας με τη συμμετοχή επίσης ενός εκπροσώπου των εργαζομένων».

Τα σχόλια πραγματικά περιττεύουν…

Βάσω  Κυριακάκη