Όταν (και) ο εκλεκτός μιλάει για ευθύνες Χριστόφια

Πολλά συμπεράσματα για το πρόσωπο του υποψηφίου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και «εκλεκτού» του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά, μπορεί να βγάλει όποιος παρακολουθεί τις δημόσιες τοποθετήσεις που κάνει ο ίδιος τον τελευταίο καιρό, σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες όσων οδήγησαν την οικονομία της χώρας στα …βράχια.

Ο κ. Μαλάς, λοιπόν, «κατακεραυνώνει» με δημόσιες δηλώσεις του τόσο τον σημερινό πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και όσους στήριξαν τον Δ. Χριστόφια, καταλογίζοντάς τους λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν τη χώρα  στη σημερινή, κακή, κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν λίγες ημέρες στα ΜΜΕ ο κ. Μαλάς, υπεύθυνος για τα όσα έγιναν στη χώρα την τελευταία πενταετία είναι ο απερχόμενος πρόεδρος και συνυπεύθυνοι είναι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν αλλά και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, που ήταν συγκυβέρνηση και στήριξαν τον Δημήτρη Χριστόφια στη προεδρία του κράτους. «Η παρούσα κυβέρνηση Χριστόφια έχει διαπράξει λάθη» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο «εκλεκτός» του Δ. Χριστόφια στρέφοντας τα «πυρά» του και προς όσους στήριξαν την κυβέρνηση.

Αποκηρύσσει δηλαδή ο κ. Μαλάς την πολιτική Χριστόφια που τον στηρίζει προσωπικά;

Ομολογουμένως, πρόκειται για περίεργες δηλώσεις με διπλή, μη σας πω, και τριπλή ανάγνωση που αν μη τι άλλο οδηγούν σε πολλά συμπεράσματα για το πρόσωπο του κ. Μαλά….