Όταν έστρωναν τα κόκκινα χαλιά στο Προεδρικό για τον Ανδρέα Βγενόπουλο

Την πίκρα του διαλαλεί ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, για τα βέλη που στρέφονται εναντίον του.

Ίσως γιατί η μνήμη ασθενής, η ιστορία όμως καταγεγραμμένη…για την εποχή που στο Προεδρικό Μέγαρο στρώνονταν τα κόκκινα χαλιά για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον άνθρωπο που τώρα στρέφεται κατά της Κύπρου ζητώντας «αποζημίωση» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ είχαν αφήσει στο απυρόβλητο τον κ. Βγενόπουλο επί παντοδυναμίας του. Η σχέση του με το προεδρικό ήταν ιδιαίτερη και γνωστή…

Ποιος δεν θυμάται ότι όταν ο Αθανάσιος Ορφανίδης αρνήθηκε στον Δημήτρη Χριστόφια να ικανοποιήσει το αίτημα του Βγενόπουλου για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της MIG στη Λαϊκή, ο τελευταίος ήρθε με το ιδιωτικό του τζετ στην Κύπρο για να στηρίξει δημόσια τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα συμφέροντα, και μάλιστα σε τέτοια μεγέθη, δεν έχουν μπέσα… Και ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως πολιτικός άνδρας, θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τα ραντεβού που έχουν άμεση συνάρτηση με την πορεία της χώρας του.

Το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» ούτε τιμά, ούτε είναι αντάξιο των πολιτικών ηγετών.