ΔΗΣΥ: Όντως, ενώνουν πολλά τον Νικόλα Παπαδόπουλο και το ΑΚΕΛ

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμος αναφέρει ότι: “Όντως, ενώνουν πολλά τον Νικόλα Παπαδόπουλο και το ΑΚΕΛ”

“Επισημαίνουμε τρεις σημερινές δηλώσεις:

1. 1. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε σήμερα ότι «με τον κόσμο της Αριστεράς έχουμε δώσει κοινούς αγώνες και θεωρώ ότι μας ενώνει η κοινή επιθυμία για να φύγει η κυβέρνηση Αναστασιάδη από την εξουσία».

2. Από την άλλη, το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΟ, εξέδωσε Ανακοίνωση σημειώνοντας πως «ανησυχητικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο κ. Μαλάς παραπλανεί εσκεμμένα, αλλά ότι αν τυχόν εκλεγεί, θα εφαρμόσει την παταγωδώς αποτυχημένη οικονομική πολιτική Χριστόφια».

3. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης προέβη σε δηλώσεις όπου μεταξύ άλλων είπε: «Είναι προφανές ότι ο κ. Μαλάς, ως πολιτικό τέκνο του κ. Χριστόφια που οδήγησε την Κύπρο στη χρεοκοπία…».

Διαβάζοντας τις τρεις πιο πάνω δηλώσεις, τι μπορεί να υποθέσει κάποιος; Τι πραγματικά μπορεί κάποιος να καταλάβει;

Δεν θα απαντήσουμε το προφανές. Θα σταθούμε όμως σε τρία γεγονότα:

Πρώτον: Όντως δένουν πολλά κοινά τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο με το ΑΚΕΛ, αφού πέραν του γεγονότος ότι το ΑΚΕΛ υποστήριξε τον μ. Τάσσο Παπαδόπουλο το 2003 για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μετέπειτα, το 2008, ήταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος που πρωτοστάτησε και ανέλαβε προσωπικό αγώνα εντός του ΔΗΚΟ για να υποστηριχτεί ο Δ. Χριστόφιας στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Δεύτερον: Είναι όντως ο Νικόλας Παπαδόπουλος που εξέλεξε τον Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία, ο οποίος εφάρμοσε «την παταγωδώς αποτυχημένη οικονομική πολιτική», όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, και «που οδήγησε την Κύπρο στη χρεοκοπία», όπως λέει επίσης σήμερα ο Επιτελάρχης του κ. Ν. Παπαδόπουλου, κ. Χρύσης Παντελίδης.

Τρίτον: Όντως στόχος και κοινή επιθυμία του Ν. Παπαδόπουλου και του ΑΚΕΛ είναι «η ανατροπή της Κυβέρνησης Αναστασιάδη». Για να πάμε που; Να εκλεγεί ποιος; Ο κ. Μαλάς για τον οποίο το ΔΗΚΟ τρέμει μην τυχόν και εφαρμόσει την αποτυχημένη οικονομική πολιτική του Δ. Χριστόφια; Ή μήπως ο Ν. Παπαδόπουλος για να ενταφιάσουμε το κυπριακό με την άγνωστη «νέα στρατηγική» και με το φλερτ για δήθεν αντιομοσπονδιακή λύση;”