Όλα τα θέματα που “μπαίνουν στο τραπέζι” στο προσεχές Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο αποστέλλει ο  Συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας κ. Πάρης Κουκουλόπουλος σε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ εν όψη του Συνεδρίου στις 28 Φεβρουαρίου

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ καλούνται να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα

– Η θέση του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό φάσμα. Καλούνται να πουν πως θα ήθελαν να αυτοπροσδιορίζεται το ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική παράταξη -Δημοκρατική προοδευτική παράταξη – Κεντροαριστερά -Ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα – Πατριωτικό ,λαϊκό κίνημα κλπ) και τους δίνεται το δικαίωμα πολλών επιλογών ή και συνθετικών απαντήσεων.

– Να ξεκαθαρίσει σε ποιους πρέπει να απευθύνεται και ποιους να εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Αν για παράδειγμα πρέπει να εκφράζει “τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου” ή τους “μη προνομιούχους της σημερινής εποχής” ή/και τους άνεργους, την επιχειρηματικότητα κλπ. Ερωτώνται επίσης ποιές πρέπει να είναι οι θεμελιώδεις αξίες του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή εποχή (ανάπτυξη, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας κοκ).

– Ως προς την οργανωτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ καλούνται να απαντήσουν για τα πάντα: Από αν το κόμμα πρέπει να έχει μόνο μέλη, μόνο φίλους ή μέλη με πλήρη δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά και φίλους με δικαίωμα εκλέγεσθαι, μέχρι το αν πρέπει να διαθέτει “εσωκομματικές τάσεις που οργανώνονται και εκφράζονται συλλογικά “, ή αν πρέπει να παραμείνει η εκλογή του Προέδρου από τη βάση.

– Αίσθηση προκαλεί το ερώτημα προς τα μέλη του κόμματος για το εάν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει την επωνυμία και τα σύμβολα του και για ποιούς λόγους.

– Τέλος τα μέλη του ΠΑΣΟΚ καλούνται να απαντήσουν ποιά θεωρούν θεμελιώδη επιλογή σε σχέση με τις στρατηγικές προοπτικές της χώρας πχ την διαμόρφωση ενός εθνικού φορολογικού συστήματος, την ανάγκη να θωρακιστεί η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ή την ανάγκη να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις σταδιακής αποκατάστασης των ειοσδημάτων και των άλλων απωλειών της κρίσης.