Όλα στο τραπέζι, προειδοποιεί ο Πλατής

Πού τελικά πάμε; Τι γίνεται γύρω μας που δεν πήραμε χαμπάρι; Μπας και κάνουμε φαύλους κύκλους γύρω από την τρομακτική κατάσταση που περιήλθε η χώρας μας;

Ο  οικονομολόγος Δρ. Στέλιος Πλατής για άλλη μια φορά χωρίς να χαρίζεται σε λέξεις δηλώνει στη laimitomos.com μέτρα τα οποία  ενδεχομένως να προστατεύσουν τις ευάλωτες ομάδες.

«Η κατάσταση είναι ρευστή και όσοι κρίνουμε τα πραγματικά δεδομένα μέσα από τις πολιτικές και κομματικές διόπτρες τόσο κάνουμε τα πράγματα δυσκολότερα», επισημαίνει και συμπληρώνει: « Πρέπει να παρθούν τολμηρές αποφάσεις για το τραπεζικό μας σύστημα πριν είναι πολύ αργά. Για παράδειγμα όλες αυτές οι μεροληπτικές και πιθανότητα παράνομες διακρίσεις στις εξαιρέσεις για το κούρεμα στην Τ.Κύπρου πρέπει να μείνουν έξω από την όποια συζήτηση και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν το κούρεμα και την αβεβαιότητα στον ελάχιστο βαθμό».

«Την ίδια στιγμή», τονίζει ο κ.Πλατής ότι « πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες που είναι ανάμεσα μας και θα το πετύχουμε μόνο μέσα από την φορολόγηση χρημάτων στο εξωτερικό που ανήκουν σε Κύπριους, στην επιβολή φορολογιών σε είδη πολυτελείας και υπερπολυτελείας και την  δημιουργία πραγματικά κοινωνικού κράτους.

Της Νικολέτας Χρήστου