“Όλα κρίνονται στον τρίτο γύρο” αναφέρουν τα γερμανικά μέσα για την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα

Για τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου της προεδρικής εκλογής στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν αποτελεί έκπληξη. Καθοριστικός ο τρίτος γύρος για την προσφυγή στις κάλπες.

«Αποτυχία εκλογής Σταύρου Δήμα και στο δεύτερο γύρο», «Οι έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν πρόεδρο», «Χωρίς πλειοψηφία ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος», είναι μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι με τους οποίους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποδέχονται το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου της προεδρικής εκλογής στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Μόνο 168 υπέρ του Σταύρου Δήμα, 131 παρών. Τελευταία ευκαιρία η 29η Δεκεμβρίου. Στον τρίτο γύρο απαιτούνται μόνο 180 ψήφοι», σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Die Zeit σημειώνει ότι«η κυβέρνηση Σαμαρά δεν κατάφερε να εκλέξει τον υποψήφιό της. Ολοένα και πιο πιθανή η προσφυγή στις κάλπες. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για απόπειρα διαφθοράς».

Αν αποτύχει η εκλογή Δήμα και στον τρίτο γύρο η Ελλάδα θα προσφύγει πρόωρα στις κάλπες για να εκλέξει νέο κοινοβούλιο, μεταδίδει το γερμανόφωνο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.