“Ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω νομοσχέδια που κάνουν τη Βουλή διακοσμητική”

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για να τοποθετηθεί κατά του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και στο οποίο τάχθηκε κατά των προαπαιτούμενων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι δεν παραμένει καμία εγγύηση για την τήρηση του Συντάγματος και ότι επιχειρείται η ολοκλήρωση της εκτροπής.

«Ως βουλευτής δεν θα μπορούσα να ψηφίσω ποτέ αυτό το νομοσχέδιο» είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ως δικηγόρος δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο και ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω νομοσχέδια που κάνουν τη Βουλή διακοσμητική και από την πλευρά μου θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Δεν είναι δικά μας, δεν είναι βούληση της δικής μας κυβέρνησης αυτό το νομοσχέδιο.

«Τι κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ζητά επίσης από τους ομολόγους της τής Ευρωπαϊκής Ένωσης να πάρουν θέση για την «θεσμική εκτροπή», όπως είπε, που επιχειρείται.

Νωρίτερα, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε γνωστό ότι απέστειλε επιστολή τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τρίπρα, με την οποία τους τονίζει ότι η διαδικασία που εισάγεται το νομοθέτημα είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματική.

«Υπό τις συνθήκες που εισάγεται δεν παραμένει καμία διασφάλιση τήρησης του Συντάγματος, άσκησης της νομοθετικής εξουσίας, ούτε την κατά συνείδηση ψήφο», αναφέρει -όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου- στην επιστολή της.

Η πρόεδρος της Βουλής, έκανε λόγο για καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές της Αριστεράς και προσέθεσε ότι επιχειρείται μείζονα παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, της άσκησης των δικαιωμάτων των πολιτών και των βουλευτών κατά τρόπο που καταλύεται τόσο η Δημοκρατία όσο και η αρχή της δίκαιης δίκης.