Ψυχολόγος αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που στολίζουν νωρίς Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Είναι γεγονός ότι όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο που βιάζεται τόσο να έρθουν τα Χριστούγεννα και το εορταστικό κλίμα που αρχίζει να στολίζει από τον Νοέμβριο.

Και κάνει πολύ καλά, καθώς φαίνεται, μιας και όσοι κρεμάνε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μια ώρα αρχύτερα είναι και πολύ πιο χαρούμενοι ως άνθρωποι!

Αυτό μας λέει ο ψυχοθεραπευτής Steve McKeown, πως όσοι στολίζουν νωρίτερα είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι στη ζωή τους, ανακαλώντας ταυτοχρόνως και τις χαρούμενες στιγμές ξενοιασιάς της παιδικότητάς τους. Όταν όλα ήταν εύκολα και απλά δηλαδή.

«Την ώρα που θα μπορούσαν να υπάρχουν μια σειρά από συμπτωματικούς παράγοντες γιατί να θέλει κάποιος να στολίσει πρόωρα, ο πιο κοινός είναι η νοσταλγία για την αναβίωση της μαγείας ή το αντιστάθμισμα για το κακό προηγούμενο … Η διακόσμηση είναι απλώς άγκυρα ή μονοπάτι σε αυτά τα παλιά παιδικά και μαγικά συναισθήματα χαράς. Κρεμώντας λοιπόν πρόωρα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, επεκτείνεις τη χαρά», λέει χαρακτηριστικά ο ψυχολόγος.

Λέει όμως και κάτι ακόμα, πως οι άνθρωποι που στολίζουν το εξωτερικό του σπιτιού τους με λαμπιόνια και στολίδια τείνουν να είναι «πιο φιλικοί σε σχέση με τους γείτονές τους»…