Ψηφίστηκαν τα μνημονιακά νομοσχέδια

Η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τα μνημονιακά νομοσχέδια που αφορούν την κατάργηση των μειώσεων για το προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και την άρση της απαγόρευσης για πλήρωση κενών θέσεων.

Η Ολομέλεια προχώρησε στην ψήφιση μετά από επιστολή που λήφθηκε από το Διοικητή της Κεντρικής Πανίκο Δημητριάδη στην οποία ανέφερε ότι το ΔΣ της Κεντρικής «διαβεβαιώνει ότι θα επέλθουν στις απολαβές των υπαλλήλων της ΚΤΚ οι αντίστοιχες μειώσεις που ισχύουν για το δημόσιο τομέα και οι οποίες δεν θα προβλέπονται στη βασική νομοθεσία για τους υπαλλήλους της Κεντρικής, εφόσον εγκριθεί το πιο πάνω νομοσχέδιο».

Η συζήτηση που προηγήθηκε της ψήφισης ήταν μακρά, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ενημερώθηκε από μέλη του ΔΣ ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το ΔΣ.

Νωρίτερα σήμερα είχε αποσταλεί επιστολή από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου στο Διοικητή της Κεντρικής και το ΔΣ ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ δεν θα ψήφιζαν το νομοσχέδιο για τη μείωση των απολαβών αν προηγουμένως δεν συνερχόταν το ΔΣ και ενημέρωνε γραπτώς τη Βουλή μέχρι τις 16.00.