Ψευτική η «βόμβα»

Ψεύτικη αποδείχθηκε η «βόμβα» την οποία μετέφερε ο άνδρας που συνελήφθη κοντά στο γραφείο του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μουαμέρ Γκιουλέρ.

«Το πρόσωπο αυτό έφερε επάνω του μια συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά δεν ήταν», είπε ο Γκιουλέρ. Σύμφωνα με τον υπουργό ο ύποπτος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο άνδρας που ανακρίνεται από την Αστυνομία μας είχε τηλεφωνήσει πέντε λεπτά νωρίτερα προειδοποιώντας για την επικείμενη άφιξή του στο (στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Ερντογάν) και οι άνδρες μας ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν», υπογράμμισε ο Γκιουλέρ χαρακτηρίζοντας το επεισόδιο «όχι ιδιαίτερα σοβαρό».

Τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν μεταδώσει αρχικά ότι ο ύποπτος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών έξω από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο Κιζιλάι, στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Τα τηλεοπτικά κανάλια CNN Turk και NTV ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 52χρονο δράστη να ελέγξουν την ταυτότητά του και όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει τα στοιχεία του έπεσαν επάνω του και τον ακινητοποίησαν.

«Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πέντε ή έξι φορές στον αέρα, χωρίς να τον τραυματίσουν», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπαν ότι ο ύποπτος φορούσε ένα είδος γιλέκου με πλαστική ύλη συνδεδεμένη με καλώδια και κρατούσε ένα μαύρο κουτί.

Την ώρα του επεισοδίου ο Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του καθώς συμμετείχε σε σύσκεψη στην έδρα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).