Ψευδές χαρακτηρίζει ο Ορφανίδης δημοσίευμα περί άρνησής του να παραλάβει επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας

Ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας που του επιδοτήθηκε, υποστηρίζει ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης και χαρακτηρίζει «απροκάλυπτα ψεύδη» όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή».

Την ημέρα της επίδοσης, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου, ο κ. Ορφανίδης βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και εργάζεται, και προφανώς, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί να πάρει την επιστολή.

«Είναι λυπηρό ότι νέος στόχος φαίνεται να είναι πλέον και η παρενόχληση μελών της οικογένειας του κ. Ορφανίδη», προστίθεται στην ανακοίνωση και διατυπώνεται έκπληξη για το γεγονός ότι η επιστολή δεν επιδόθηκε στο δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από την τράπεζα.

Για τις κατηγορίες εναντίον του κ. Ορφανίδη, ότι παρακρατά σκληρούς δίσκους με στοιχεία που δεν έχουν αρχειοθετηθεί, σημειώνεται πως αφαιρέθηκαν μετά από συμφωνία με τα αρμόδια στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής της Κεντρικής Τράπεζας για το λόγο ότι αυτοί περιείχαν προσωπική αλληλογραφία του κ. Ορφανίδη η οποία δεν αφορά καθ’ οιονδήποτε τρόπο την Κεντρική Τράπεζα και η οποία, όπως οι λειτουργοί του Τμήματος Πληροφορικής της Κεντρικής Τράπεζας εξήγησαν στον ίδιο πριν την αποχώρησή του από την Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να διαγραφεί.

Ακόμη σημειώνεται ότι το απόρρητο της προσωπικής αλληλογραφίας του κ. Ορφανίδη κατοχυρώνεται, μεταξύ άλλων, από το Άρθρο 17 του Συντάγματος.