Χ. Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για επαναδιαπραγμάτευση του ρωσικού δανείου

Ο  Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης,  δήλωσε στο Δουβλίνο, ότι  η Κύπρος είναι αισιόδοξη ότι θα πετύχει σύντομα την επαναδιαπραγμάτευση του διμερούς δανείου με τη Ρωσία ύψους 2,5  δισεκατομμύριων  ευρώ.

Μια νέα συμφωνία είναι πιθανόν να επιτευχθεί «τις επόμενες λίγες εβδομάδες» για βελίωση των όρων του δανείου που λήγει το 2016, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως μεταδίδεται από διεθνή ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε «είμαστε ευγνώμονες για το ό,τι η ρωσική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευτεί και να επιμηκύνει και να βελτιώσει τους όρους αυτού του δανείου και είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε συμφωνία τις επόμενες λίγες εβδομάδες».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε περαιτέρω ότι η κυπριακή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακολουθήσει με αυστηρότητα τους όρους της συμφωνίας διάσωσης και ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διορθώσουμε τις ανισορροπίες, για να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας».

Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι μας αναμένει μια δύσκολη περίοδος, σημειώνοντας επίσης ότι όσο πιο σύντομα υιοθετηθούν αυστηρά μέτρα λιτότητας «τόσο πιο σύντομα θα εξέλθουμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο».