Χωρίς χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, το νέο διάταγμα

Νέα διατάγματα εκδόθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ για 28 ημέρες.

Τόσο το 24ο διάταγμα επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές, όσο και το 15ο διάταγμα επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές των ξένων τραπεζών, δεν περιλαμβάνουν αλλαγές σε σχέση με τα αντίστοιχα προηγούμενα διατάγματα που τέθηκαν σε ισχύ στις 25 Νοεμβρίου.

Οι χαλαρώσεις που περιλάμβαναν τα διατάγματα του Νοεμβρίου επέτρεπαν ώστε τρεχούμενοι λογαριασμοί, που θα ανοίγονται σε περίπτωση λήψης δανείου, να χρησιμοποιούνται τόσο για την εξυπηρέτηση του δανείου όσο και για τη συνήθη δραστηριότητα του πελάτη, αλλά όχι για καταθετικούς σκοπούς.

Επίσης, τα κεφάλαια στο λογαριασμό μπορούν να κατατίθενται σε μετρητά ή να μεταφέρονται από λογαριασμούς του εξωτερικού ή από άλλους λογαριασμούς εντός της Δημοκρατίας, και θα υπόκεινται στα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Σημειώνεται όμως ότι το πιστωτικό υπόλοιπο του λογαριασμού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει ανά πάσα στιγμή το υπόλοιπο του δανείου.