Χωρίς φρένα τρέχει η ανεργία…

Σαν αυτοκίνητο χωρίς φρένα σε κατηφόρα μοιάζει πλέον η ανεργία στην Κύπρο, η οποία απογειώνεται με ανεξέλεγκτους πλέον ρυθμούς κάθε μήνα, βάζοντας την χώρα μας στην δεύτερη θέση με την μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας σε ένα χρόνο. Πρώτη ήταν η Ελλάδα, από 21,9% σε 27,0% και ακολουθεί η Κύπρος, από 11,2% σε 15,6%.

Για το Απρίλιο έφτασε στο 15,6% του ενεργού πληθυσμού, που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 71.000 άτομα, έναντι του 14,5% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. απογείωση κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο τον

Η “μεγάλη σφαγή” βέβαια γίνεται στους νέους κάτω των 25 ετών, όπου με στοιχεία Μαρτίου ήταν στο 32,7% ή 14.000 άτομα, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης στην Ευρωζώνη ήταν 24,4%.

Επιτέλους η κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργία και υπηρεσίες ας προχωρήσουν σε ουσιαστικά βήματα για ανοίξουν θέσεις εργασίας. Αλλιώς η κυπριακή οικονομία θα χάσει την ραχοκοκαλιά της, τους νέους της.

Γιατί μην μου πείτε ότι ο καθένας από σας δεν έχει στο περιβάλλον του ανθρώπους και κυρίως νέους που ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξενιτευτούν, καθώς στην χώρα μας δεν βρίσκουν δουλειά…

Πωπ