Χωρίς προβλήματα η …αστυνομοκρατούμενη παρέλαση

Υπό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος, ενώπιον του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Ο υφυπουργός στο τέλος της παρέλασης δήλωσε ότι η επέτειος «εκφράζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία» που δίδει μήνυμα ενότητας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν παρά τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας τα οποία και προκάλεσαν την οργή γονιών στην πλατεία Συντάγματος που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, καθώς ήταν εγκλωβισμένοι στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου.

Πριν από την μαθητική παρέλαση, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ‘Αγνώστου Στρατιώτη. Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και ακολούθησε το Λύκειο Καλαβρύτων με το λάβαρο της Επανάστασης.

Ακολούθησαν οι μαθητές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα μέλη του συλλόγου Αεροπολιτών Μάνης, της Παγκρήτιας Ενωσης και τους οδηγούς και προσκόπους μαζί με τα παιδιά των special Olympics.