Χωρίς νέο διεθνές αεροδρόμο και φέτος το Βερολίνο – Οικονομικός πονοκέφαλος για την Air Berlin

Σχεδόν μετά από ένα τέταρτο του αιώνα από την πτώση του Τείχους και 14 χρόνια από τότε που η έδρα της κυβέρνησης επέστρεψε στο Βερολίνο, που έγινε η πρωτεύουσα της ενιαίας Γερμανίας, οι εκάστοτε κυβερνήσεις «αγωνίζονται» να ανοίξουν το νέο διεθνές αεροδρόμιο, Βερολίνου-Βραδεμβούργου,  που θα αντικαταστήσει τα δύο που υπάρχουν από τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου.

Η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη και εγκαίνια δεν θα υπάρξουν ούτε μέσα στο 2013…

Αυτή τη φορά η αναβολή κρίθηκε αναγκαία λόγω προβλημάτων με τα συστήματα πυρασφάλειάς του και τα εγκαίνια μετατέθηκαν για το 2014 και …βλέπουμε, ανέφερε μια πηγή κοντά στο σχεδιασμό της υλοποίησης του έργου στο Reuters. Και η καθυστέρηση γίνεται πλέον, μεγαλύτερη από δύο χρόνια, από τον αρχικό προγραμματισμό του επίσημου ανοίγματος «Δεν θα υπάρξουν εγκαίνια το έτος που διανύουμε» είπε στο Reuters επιβεβαιώνοντας αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Οι καθυστερήσεις αποτελούν οικονομικό πονοκέφαλο για τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, την Air Berlin, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο αεροδρόμιο ως ένα κομβικό σημείο για τις προσοδοφόρες διηπειρωτικές πτήσεις.

Το αεροδρόμιο έχει ως στόχο να προσελκύει έως και 27 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο στο πρώτο στάδιο λειτουργίας του, και θα είναι σε μέγεθος το μισό από το βασικότερο γερμανικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης .