Χωρίς διευθυντή η υπηρεσία Ενέργειας από τον Μάρτιο

Κενή μένει η διευθυντική θέση της υπηρεσίας Ενέργειας τον επόμενο μήνα, γεγονός που ώθησε τον υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη να προβεί σε δηλώσεις κατά της πλειοψηφίας των κομμάτων που στην ψήφιση του κρατικού προϋπολισμού προχώρησαν στο πάγωμα προσλήψεων και προαγωγών στη δημόσια υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πολλά σημαντικά τμήματα στη δημόσια υπηρεσία λειτουργούν με αναπληρωτές διευθυντές, τονίζοντας ότι αυτό δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του κράτους. «Κακώς λειτούργησε με αυτό τον τρόπο η πλειοψηφία της βουλής», δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιός θα διαδεχθεί το διευθυντή της υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη, ανέφερε ότι δεν θα αποφασίσει ο ίδιος αλλά θα οριστεί κάποιος από την υπηρεσία Ενέργειας ως αναπληρωτής διευθυντής. Ο υπουργός Εμπορίου απέστειλε και το δικό του μήνυμα στη νέα κυβέρνηση, καλώντας την να συνεχίσει την πετυχημένη πολιτική στα θέματα ενέργειας, κάτι, όπως είπε, αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό.

«Η κυβέρνηση Χριστόφια», σημείωσε, «ακολούθησε μια συνετή στρατηγική στη διαχείριση του φυσικού αερίου, η οποία διασφάλισε την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εν μέσω των απειλών της Τουρκίας».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφιας για θέματα ενέργειας ανοίγει το δρόμο για να επανέλθει η Κύπρος στην ανάπτυξη.