«Χωρίζουν» eBay και PayPal

Η EBay Inc. θα μετατοπίσει την επιχείρηση που διαχειρίζεται τις πληρωμές για τα προϊόντα της, κι από την εταιρεία PayPal Holdings Inc. επιλέγει τη συνεργασία με την Adyen BV, μια παγκόσμια εταιρεία πληρωμών με έδρα τις Κάτω Χώρες,. Είναι μια απόφαση που απομακρύνει ακόμα περισσότερο τις εταιρείες που διαχωρίστηκαν το 2015, αλλά παρέμειναν αλληλένδετες μέσω μιας συμφωνίας που εκπνέει πλήρως το 2020.

Οι μετοχές της PayPal υποχώρησαν μετά την είδηση, μειώνοντας κατά 15% την επέκταση των συναλλαγών.

Το PayPal θα παραμείνει επιλογή αγοράς για τους αγοραστές EBay τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2023, δήλωσε η EBay σε μια ανακοίνωσή της. Η Adyen θα αναλάβει σταδιακά την επεξεργασία των πληρωμών για την EBay, ξεκινώντας από τη Βόρεια Αμερική φέτος και θα διαχιερίζεται την πλειονότητα των συναλλαγών το 2021. Το PayPal είναι σήμερα ο επεξεργαστής πληρωμών του EBay, που σημαίνει ότι οι έμποροι που πωλούν στην αγορά πρέπει να έχουν λογαριασμούς PayPal για να δεχτούν κεφάλαια.

Η EBay δήλωσε ότι η αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος επεξεργασίας πληρωμών για τους εμπόρους που πωλούν στην πλατφόρμα και μεγαλύτερες επιλογές για τους αγοραστές. Η Adyen δέχεται πληρωμές σε 150 νομίσματα. Το PayPal θα μπορούσε να δει ένα μεγάλο πλήγμα στο συνολικό όγκο πληρωμών του. Οι αγοραστές πλήρωσαν 24,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν αγαθά από την EBay κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Η επίσημη ανακοίνωση

Σήμερα η PayPal εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη συνεργασία της με το eBay η οποία συνεχίζεται κανονικά και βάσει της υπάρχουσας συμφωνίας.
Η PayPal και το eBay μοιράζονται μια παραγωγική συνεργασία και εμείς θα εξακολουθούμε να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση πληρωμών στο eBay έως τον Ιούλιο του 2020.

Στο πλαίσιο της σύμβασής τους, οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει ένα φυλλάδιο όρων, το οποίο καθιστά την PayPal ως ένα διαθέσιμο τρόπο πληρωμής έως τον Ιούλιο του 2023, αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει η PayPal ως μια παρεχόμενη μέθοδος πληρωμής στο eBay.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να βασιζόμαστε και να αξιοποιούμε τη σχέση μας με το eBay, προσφέροντας στους αγοραστές και τους πωλητές του eBay καινοτόμες, αξιόπιστες και απρόσκοπτες εμπειρίες πληρωμών.