Χρ. Στυλιανίδης: “Ζήτημα μεγίστης ευαισθησία για την Κυβέρνησης η πρώτη κατοικία”

Να αντιμετωπίσουν το θέμα της πρώτης κατοικίας με συναίνεση και χωρίς λαϊκισμούς κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης τονίζονται ότι “η αντιμετώπιση του ζητήματος της κύριας κατοικίας από πλευράς Κυβέρνησης γίνεται με συναίσθηση ιστορικής ευθύνης τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και προς τη λαβωμένη οικονομία”.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη απέδειξε σε αυτό τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, όπου διέσωσε τη χώρα από την άτακτη χρεοκοπία, “ότι χειρίζεται τα θέματα της οικονομίας με ύψιστη υπευθυνότητα και μακριά από καταστροφικούς λαϊκισμούς, αποφεύγοντας ταυτόχρονα αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος που αναντίλεκτα οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική τραγωδία”.

“Το θέμα της κύριας κατοικίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και ζήτημα μεγίστης ευαισθησίας για την Κυβέρνηση και η αντιμετώπισή του γίνεται με συναίσθηση ιστορικής ευθύνης τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και προς τη λαβωμένη οικονομία μας, έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε αποφάσεις να μην επιφέρουν μεγαλύτερα και ενδεχομένως μη αναστρέψιμα προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στο κοινωνικά ευαίσθητο θέμα της κύριας κατοικίας”, ανέφερε.

Ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν με σύνεση και συναίνεση το θέμα , μακριά από λαϊκισμούς που ενδεχομένως να εξυπηρετήσουν πρόσκαιρες μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες.

“Υπάρχει χρόνος να αντιμετωπιστεί σωστά, αποτελεσματικά και με κοινωνική ευαισθησία το θέμα της κύριας κατοικίας και μάλιστα το αποτέλεσμα της νομοθετικής ρύθμισης να είναι ταυτόχρονα επωφελές και για τους πολίτες και για την προοπτική της οικονομίας ως σύνολο”, είπε.

Καταλήγοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι βεβιασμένες και μη καλά μελετημένες ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε λάθη που θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και θα καταστρέψουν την ίδια τη δυνατότητα προφύλαξης της κύριας κατοικίας.